Cvrčkov komplet 5-6 godina | Ćirilica

20.00KM Sa PDV-om

Cvrčkov komplet za predškolski odgoj sadrži Malu matematiku, Moju okolinu i edukativnu Crtančicu za djecu uzrasta od 5 do 6 godina

Autori: dipl.vaspitač Olivera Janic, dipl.vaspitač Nada Mitic, dipl.vaspitač Dragana Srećo, dipl.vaspitač Dragana Čampara, dipl.vaspitač Micika Gvozdenac, dipl.vaspitač Radenka Butulija

Format: A4

Broj strana:

  • Moja okolina – 72
  • Mala matematika – 56

Kako bi se vaši mališani što bolje pripremili za izazove škole koja je pred vratima, Cvrčak je kreirao ove vježbanke koji su namijenjene djeci i njihovim vaspitačima, roditeljima i svima koji se žele pridružiti djetetu na putu igre, zabave i učenja.

Zadaci su usklađeni sa sposobnostima djece u dobi od 5-6 godina i podstiču razvoj percepcije, grafomotorike, mišljenja i znanja o svijetu u kojem živimo.

Komplet za predškolski odgoj 5-6 godina | Ćirilično izdanje mala matematika

Komplet za predškolski odgoj 5-6 godina (ćirilica): Mala Matematika

Cvrčkova Mala Matematika je igrovno-radni list namijenjen djeci od pet i šest godina, sa posebnim naglaskom na pripremu djece za polazak u školu.

Prilagođena je mališanima koji su do sada učili prvenstveno na osnovu iskustava u stvarnom svijetu, stičući prva znanja o matematici u svakodnevnom društvenom i životnom okruženju, intuitivno i kroz igru.

S obzirom da je to jedan od prvih pisanih materijala s kojim se dijete susreće, pri izradi i pažljivom odabiru sadržaja maksimalno su uvažene potrebe, mogućnosti, interesovanja i druge razvojne specifičnosti predškolaca!

Komplet za predškolski odgoj 5-6 godina | Ćirilično izdanje moja okolina

Komplet za predškolski odgoj 5-6 godina (ćirilica):  Moja Okolina

Cvrčkova Moja okolina je igrovno-radni list namjenjen djeci uzrasta od pet do šest godina. Slike i crteži u Cvrčkovoj Mojoj okolini predstavljeni su na dječiji način – vedro i veselo, jasnih boja, te su uklonjeni mnogi detalji kojima obiluje stvarni svijet.

U Mojoj okolini, djeci se pomaže da uoče ono bitno, da usmjeravaju pažnju, koja kod njih nije potpuno razvijena, na ono što se želi postići.
Igrovno-radni list omogućava individualne aktivnosti u kojima djeca mogu napredovati svojim tempom uz uvažavanja ličnih interesovanja i sposobnosti, ali također, podstiče komunikaciju sa odraslim, te sa drugom djecom.

Uz nju, kroz spontanu komunikaciju odrasli mogu već postojeća dječija iskustvena znanja iz okoline da dovedu u vezu sa sadržajem lista i tako ih zainteresuju za aktivnost.

Cvrčkova Crtančica

Predložene grafomotoričke vježbe pomoći će djetetu da nauči pravilno izvođenje poteza olovkom koji su važni za pisanje slova i brojeva. Na početku rada ispisani su primjeri znakova koje će dijete nastaviti precrtavati, te se započinje od ravnih i kosih linija, a poslije i zakrivljenih koje su složenije s obzirom na to da pokreti ruku djeteta još uvijek nisu dovoljno vješti.

Cvrčkov Komplet za predškolski odgoj - 5-6 godina | Ćirilično izdanje

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Cvrčkov komplet 5-6 godina | Ćirilica”

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Shopping Cart
Scroll to Top