Matematika 5 | Ćirilično izdanje

12.00KM Sa PDV-om

NOVO IZ NAŠE RADIONICE! Vježbanka iz matematike je namijenjena učenicima 5. razreda, da im olakša razumijevanje matematičkih pojmova i rješavanje zadataka iz različitih matematičkih sadržaja.

Autor: Zora Bojanić, magistar razredne nastave

Vježbanka Matematika 5 je namijenjena učenicima u smislu da im olakša razumijevanje matematičkih pojmova i rješavanje zadataka iz različitih matematičkih sadržaja. Matematika 5 je dodatno nastavno sredstvo i namijenjena je za rad na časovima utvrđivanja, ali i za samostalno vježbanje i ponavljanje gradiva kod kuće.

Cvrčak Matematika 5 ćirilica

Različiti nivoi složenosti Cvrčkove vježbanke Matematika 5

Zadaci Matematike 5 su različitih nivoa složenosti namijenjeni razvoju funkcionalnog znanja i logičkog razmišljanja, te je većina zadataka prilagođena realnim životnim situacijama.

Na početku Vježbanke nalaze se mnogobrojni zadaci koji će pomoći učenicima da obnove sadržaje usvojene u prethodnom razredu. Svaka oblast počinje uvodnom stranicom na kojoj je slikovno predstavljen sadržaj koji će se vježbati i utvrđivati u okviru te oblasti.

Zadaci su različitih nivoa složenosti namijenjeni razvoju funkcionalnog znanja i logičkog razmišljanja. Većina ovih zadataka je prilagoćena realnim životnim situacijma.

Pomoćno nastavno sredstvo

Ova Vježbanka je dodatno nastavno sredstvo. Namijenjena je za rad na časovima utvrđivanja, ali i za samostalno vježbanje i ponavljanje gradiva kod kuće.

Vježbanka na zanimljiv i ilustrovan način učenicima pruža mogućnost da na metodički osmišljen postupak usvoje, utvrde i prošire svoja znanja u skladu sa uzrasnim mogućostima i ciljevima nastavnog programa za matematiku u 5 razredu osnovne škole.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Matematika 5 | Ćirilično izdanje”

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Shopping Cart
Scroll to Top