Matematika 5 | Ćirilično izdanje

15.00KM Sa PDV-om

NOVO IZ NAŠE RADIONICE! Vježbanka iz matematike je namijenjena učenicima 5. razreda, da im olakša razumijevanje matematičkih pojmova i rješavanje zadataka iz različitih matematičkih sadržaja.

Cvrčak Matematika 5 ćirilica

Vježbanka Matematika 5 je namijenjena učenicima u smislu da im olakša razumijevanje matematičkih pojmova i rješavanje zadataka iz različitih matematičkih sadržaja. Matematika 5 je dodatno nastavno sredstvo i namijenjena je za rad na časovima utvrđivanja, ali i za samostalno vježbanje i ponavljanje gradiva kod kuće.

Različiti nivoi složenosti

Zadaci Matematike 5 su različitih nivoa složenosti namijenjeni razvoju funkcionalnog znanja i logičkog razmišljanja, te je većina zadataka prilagođena realnim životnim situacijama.

Na početku Vježbanke nalaze se mnogobrojni zadaci koji će pomoći učenicima da obnove sadržaje usvojene u prethodnom razredu. Svaka oblast počinje uvodnom stranicom na kojoj je slikovno predstavljen sadržaj koji će se vježbati i utvrđivati u okviru te oblasti.

Zadaci su različitih nivoa složenosti namijenjeni razvoju funkcionalnog znanja i logičkog razmišljanja. Većina ovih zadataka je prilagoćena realnim životnim situacijma.

Pomoćno nastavno sredstvo

Ova Vježbanka je dodatno nastavno sredstvo. Namijenjena je za rad na časovima utvrđivanja, ali i za samostalno vježbanje i ponavljanje gradiva kod kuće.

Vježbanka na zanimljiv i ilustrovan način učenicima pruža mogućnost da na metodički osmišljen postupak usvoje, utvrde i prošire svoja znanja u skladu sa uzrasnim mogućostima i ciljevima nastavnog programa za matematiku u 5 razredu osnovne škole.

 

Dodatne informacije

Autor

Zora Bojanić, magistar razredne nastave

Broj strana

105

Format

A4

E-knjiga

https://online.fliphtml5.com/gpgwq/lhhl/

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.