Cvrčkov komplet 5-6 godina | Ćirilica

22.00KM Sa PDV-om

Cvrčkov komplet za predškolski odgoj sadrži Malu matematiku, Moju okolinu i edukativnu Crtančicu za djecu uzrasta od 5 do 6 godina

 

Cvrčkov Komplet za predškolski odgoj - 5-6 godina | Ćirilično izdanje

Kako bi se vaši mališani što bolje pripremili za izazove škole koja je pred vratima, Cvrčak je kreirao ove vježbanke koji su namijenjene djeci i njihovim vaspitačima, roditeljima i svima koji se žele pridružiti djetetu na putu igre, zabave i učenja.

Zadaci su usklađeni sa sposobnostima djece u dobi od 5-6 godina i podstiču razvoj percepcije, grafomotorike, mišljenja i znanja o svijetu u kojem živimo.

Komplet za predškolski odgoj 5-6 godina (ćirilica): Mala Matematika

Cvrčkova Mala Matematika je igrovno-radni list namijenjen djeci od pet i šest godina, sa posebnim naglaskom na pripremu djece za polazak u školu.

Prilagođena je mališanima koji su do sada učili prvenstveno na osnovu iskustava u stvarnom svijetu, stičući prva znanja o matematici u svakodnevnom društvenom i životnom okruženju, intuitivno i kroz igru.

S obzirom da je to jedan od prvih pisanih materijala s kojim se dijete susreće, pri izradi i pažljivom odabiru sadržaja maksimalno su uvažene potrebe, mogućnosti, interesovanja i druge razvojne specifičnosti predškolaca!

Komplet za predškolski odgoj 5-6 godina (ćirilica):  Moja Okolina

Cvrčkova Moja okolina je igrovno-radni list namjenjen djeci uzrasta od pet do šest godina. Slike i crteži u Cvrčkovoj Mojoj okolini predstavljeni su na dječiji način – vedro i veselo, jasnih boja, te su uklonjeni mnogi detalji kojima obiluje stvarni svijet.

U Mojoj okolini, djeci se pomaže da uoče ono bitno, da usmjeravaju pažnju, koja kod njih nije potpuno razvijena, na ono što se želi postići.
Igrovno-radni list omogućava individualne aktivnosti u kojima djeca mogu napredovati svojim tempom uz uvažavanja ličnih interesovanja i sposobnosti, ali također, podstiče komunikaciju sa odraslim, te sa drugom djecom.

Uz nju, kroz spontanu komunikaciju odrasli mogu već postojeća dječija iskustvena znanja iz okoline da dovedu u vezu sa sadržajem lista i tako ih zainteresuju za aktivnost.

Cvrčkova Crtančica

Predložene grafomotoričke vježbe pomoći će djetetu da nauči pravilno izvođenje poteza olovkom koji su važni za pisanje slova i brojeva. Na početku rada ispisani su primjeri znakova koje će dijete nastaviti precrtavati, te se započinje od ravnih i kosih linija, a poslije i zakrivljenih koje su složenije s obzirom na to da pokreti ruku djeteta još uvijek nisu dovoljno vješti.

Dodatne informacije

Autori

dipl.vaspitač Olivera Janic, dipl.vaspitač Nada Mitic, dipl.vaspitač Dragana Srećo, dipl.vaspitač Dragana Čampara, dipl.vaspitač Micika Gvozdenac, dipl.vaspitač Radenka Butulija

Broj strana

Moja okolina – 72
Mala matematika – 56

Format

A4

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.