Cvrčkov komplet 4-5 godina | Ćirilica

22.00KM Sa PDV-om

Cvrčkov komplet za predškolski odgoj sadrži Malu matematiku, Moju okolinu i edukativnu Crtančicu za djecu uzrasta od 4-5 godina.

Cvrčkov komplet za predškolski odgoj 4-5 godina (Ćirilica)

Kako bi se vaši mališani što bolje pripremili za izazove škole koja je pred vratima, Cvrčak je kreirao ove vježbanke koji su namijenjene djeci i njihovim vaspitačima, roditeljima i svima koji se žele pridružiti djetetu na putu igre, zabave i učenja.

Zadaci su usklađeni sa sposobnostima djece u dobi od 4-5 godina i podstiču razvoj percepcije, grafomotorike, mišljenja i znanja o svijetu u kojem živimo.

Cvrčkov komplet za predškolski odgoj 4-5 godina (Ćirilica): Mala Matematika

Cvrčkova Mala Matematika je igrovno-radni list namjenjen djeci od četiri i pet godina. U njoj su uvažene potrebe, mogućnosti, interesovanja djece i druge razvojne specifičnosti predškolaca. Djeca će moći da prošire znanje o brojevima, skupovima, prostornoj i vremenskoj orijentaciji, mjerama i veličinama, te osnovnim logičkim operacijama.

Didaktički uobličen kvalitetan i primjeran sadržaj iz matematike i vrijedne ilustracije omogućavaju brojne čulne utiske koje dijete uvode u svijet simbola, te na zabavan način i kroz igru pokreću na brojne perceptivno-motoričke i intelektualne aktivnosti.

Cvrčkova Mala Matematika omogućava postepen prelaz iz trodimenzionalnog, stvarnog svijeta, na dvodimenzionalni, simboličko-slikovni nivo koji predstavlja novu stepenicu u dječijem kognitivnom razvoju.

Igrajući se, kroz problemsko i otkrivačko učenje, djeca: povezuju, zaokružuju, podvlače, precrtavaju, boje, izrezuju, lijepe, promišljaju, uopćavaju, zaključuju, sagladavaju uzroke i posljedice, razvijaju konvergentno i divergentno mišljenje, razvijaju koncentraciju i još mnogo toga!

Slike i crteži u Cvrčkovoj Maloj Matematici predstavljeni su na dječiji način, vedro i veselo, jasnih boja, te su uklonjeni mnogi detalji kojima obiluje stvarni svijet.

Na taj način se pomaže djeci da uoče ono bitno, te da usmjeravaju pažnju, koja kod njih nije potpuno razvijena, na ono što se želi postići.

Cvrčkov komplet za predškolski odgoj 4-5 godina (Ćirilica): Moja okolina

Cvrčkova vježbanka Moja Okolina je igrovno-radni list namjenjen djeci od četiri i pet godina.

Pri izradi i pažljivom odabiru sadržaja maksimalno su uvažene potrebe, mogućnosti, interesovanja i druge razvojne specifičnosti predškolaca.

Igrovno-radni list omogućava individualne aktivnosti u kojima djeca mogu napredovati svojim tempom uz uvažavanje ličnih interesovanja i sposobnosti, ali također, podstiče i komunikaciju sa odraslim, te sa drugom djecom. Kroz spontanu komunikaciju odrasli mogu već postojeća dječija iskustvena znanja iz okoline da dovedu u vezu sa sadržajem lista i tako ih zainteresuju za aktivnost.

Kvalitetan i prilagođen sadržaj

Didaktički uobličen, kvalitetan i primjeran sadržaj i ilustracije omogućavaju brojne čulne utiske koje dijete uvode u svijet simbola, te na zabavan način i kroz igru pokreću na brojne perceptivno-motoričke i intelektualne aktivnosti.

Cvrčkova Crtančica

Predložene grafomotoričke vježbe pomoći će djetetu da nauči pravilno izvođenje poteza olovkom.

Dodatne informacije

Autori

dipl.vaspitač Olivera Janic, dipl.vaspitač Nada Mitic, dipl.vaspitač Dragana Srećo, dipl.vaspitač Dragana Čampara, dipl.vaspitač Micika Gvozdenac, dipl.vaspitač Radenka Butulija

Broj strana

Moja okolina – 72
Mala matematika – 56

Format

A4

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.