Cvrčkov komplet 5-6 godina | Latinica

22.00KM Sa PDV-om

Cvrčkov komplet za predškolski odgoj sadrži Malu matematiku, Moju okolinu i edukativnu crtančicu za djecu uzrasta od 5 do 6 godina.

Cvrčkov Komplet za predškolski odgoj 5-6 godina - Latinično izdanje yt

Kako bi se vaši mališani što bolje pripremili za izazove škole koja je pred vratima, Cvrčak je kreirao ove vježbanke koji su namijenjene djeci i njihovim vaspitačima, roditeljima i svima koji se žele pridružiti djetetu na putu igre, zabave i učenja.

Zadaci su usklađeni sa sposobnostima djece u dobi od 5-6 godina i podstiču razvoj percepcije, grafomotorike, mišljenja i znanja o svijetu u kojem živimo.

Cvrčkov komplet za predškolski odgoj 5-6 godina (Latinica): Mala Matematika

Cvrčkova Mala Matematika je igrovno-radni list namijenjen djeci od pet i šest godina, sa posebnim naglaskom na pripremu djece za polazak u školu.

Prilagođena je mališanima koji su do sada učili prvenstveno na osnovu iskustava u stvarnom svijetu, stičući prva znanja o matematici u svakodnevnom društvenom i životnom okruženju, intuitivno i kroz igru.

S obzirom da je to jedan od prvih pisanih materijala s kojim se dijete susreće, pri izradi i pažljivom odabiru sadržaja maksimalno su uvažene potrebe, mogućnosti, interesovanja i druge razvojne specifičnosti predškolaca!

Cvrčkov komplet za predškolski odgoj 5-6 godina (Latinica): Moja Okolina

Cvrčkova Moja okolina je igrovno-radni list namjenjen djeci uzrasta od pet do šest godina. Slike i crteži u Cvrčkovoj Mojoj okolini predstavljeni su na dječiji način – vedro i veselo, jasnih boja, te su uklonjeni mnogi detalji kojima obiluje stvarni svijet.

U Mojoj okolini, djeci se pomaže da uoče ono bitno, da usmjeravaju pažnju, koja kod njih nije potpuno razvijena, na ono što se želi postići.
Igrovno-radni list omogućava individualne aktivnosti u kojima djeca mogu napredovati svojim tempom uz uvažavanja ličnih interesovanja i sposobnosti, ali također, podstiče komunikaciju sa odraslim, te sa drugom djecom.

Uz nju, kroz spontanu komunikaciju odrasli mogu već postojeća dječija iskustvena znanja iz okoline da dovedu u vezu sa sadržajem lista i tako ih zainteresuju za aktivnost.

Crtančica

Predložene grafomotoričke vježbe pomoći će djetetu da nauči pravilno izvođenje poteza olovkom koji su važni za pisanje slova i brojeva. Na početku rada ispisani su primjeri znakova koje će dijete nastaviti precrtavati, te se započinje od ravnih i kosih linija, a poslije i zakrivljenih koje su složenije s obzirom na to da pokreti ruku djeteta još uvijek nisu dovoljno vješti.

Dodatne informacije

Autori

prof.predskolskog odgoja Irena Mazalović, prof.pedagogije Mersiha Žmirić, mr.predškolskog odgoja Selma Šetkič-Tajič, mr.Sc.predškolskog odgoja Alma Polić, Mr.Sc.predškolskog odgoja Abida Kapetanovic, prof.razredne nastave Alisa Trtak

Broj strana

Moja okolina – 72
Mala matematika – 56

Format

A4

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.