Matematika 2, drugo polugodište | Ćirilično izdanje

12.00KM Sa PDV-om

Serija vježbanka iz Matematike napraviće od svakog đaka naprednog matematičara. Tako se u ovoj matematičkoj vježbanci nalaze zadaci sa brojevima i riječima koji se traže u drugom razredu osnovne škole.

Matematika 2, drugo polugodište | Ćirilično izdanje youtube banner

Naravno da smo i ovoga puta mislili na dobrobit đaka, pa smo u ovu vježbanku uvrstili puno više zadataka riječima, koji su najbolja vježba za razvijanje logičkog mišljenja i pozitivnog stava prema matematici.

Oni koji sa matematikom imaju poteškoća, ovdje će pronaći zadatke koji će im pomoći da dožive zabavnu stranu matematike.

Kao i svi proizvodi iz Cvrčkove radionice i ova vježbanka je plod napora iskusnih učitelja, pedagoga i dizajnera, koji su svoje stručno znanje prelili unutar njenih korica, kako bi na što efikasniji način pomogli malim matematičarima.

Zadaci u vježbanci Matematika 2 za drugo polugodište

Zadaci su osmišljeni tako da podstiču razvoj:

  • percepcije,
  • grafomotorike,
  • mišljenja i znanja o slovima i brojevima, te da pruže djeci priliku da steknu sposobnosti koje su važne za početak školovanja.

Potrebno je slijediti posebnost svakog djeteta, jer među djecom istog uzrasta može biti znatna razlika u stepenu razumijevanja i znanja, ali je, prije svega, važno da dijete bude veselo zbog učenja i razvijanja svojih sposobnosti.

Dodatne informacije

Autor

Ivana Perić, Manuela Rađević

Broj strana

76

Format

A4

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.